Undersökningar

Vi erbjuder en rad med olika synundersökningar, och här får du lite information vad dessa innebär. Självklart erbjuder vi även rådgivning om du vill prata glasögon eller om du vill börja använda kontaktlinser.
Ring gärna om du har några funderingar.


Synundersökning
I denna synundersökning testar vi din syn, vi stämmer av styrkor och kontrollerar synskärpan, både på långt och nära håll.
Vi tar givetvis tryck, och andra mätningar som kan hjälpa oss att reda ut ditt problem.
Undersökningstid: ca 30-45 minuter.

 

Synundersökning för Kontaktlinser
Vi gör samma typ av undersökning som ovan men vi kontrollerar även dina kontaktlinser, vi kollar då hur linsen sitter på ögat och var du ser med linserna, det är viktigt att linsen sitter bra så att den inte ger skador på ögat. Vi justerar minsta detalj för bästa komfort och skärpa.
Har du aldrig använt kontaktlinser behöver du en såkallad nytillpassnig då vi provar ut linser som passar dig, samt går igenom hur du hanterar linser på bästa sätt.
Undersökningstid: ca 45 minuter. 

Nytillpassning: ca 45-75 minuter.

 

Ögonhälsoundersökning
Detta är en utökad undersökning som kontrollerar dina ögons hälsa. Vi gör givetvis en vanligt synundersökning men kompletterar med mätningar som kan visa hur ögat mår. I denna undersökning mäter vi ditt centrala synfält och vi tar ögonbottenbilder.
Med ögonbottenbilder kan vi tidigt se förändringar på ögonbotten som du själv inte kan känna symptom av.
Finns det ögonsjukdommar som glaukom (grönstarr) eller AMD (gula fläcken) i släkten kan denna undersökning vara bra att göra. Det går även se diabetesförändringar eller om du har/har haft högt blodtryck.

Resultatet av denna undersökning delar vi med en ögonläkare från Eye Diagnostic, så ögonbottenbilder samt synfält blir noggrant kontrollerade.
Undersökningstid: ca 60 minuter.

 

Körkortskontroll
Detta är en enklare undersökning för dig som ska ta eller förnya körkortet, fungerar även för dig som har högre behörighet.
Vi kollar då din synskärpa och ditt synfält.
Det är viktigt att du tar med dig ett giltigt ID-kort (pass, körkort, identitetskort). Vi skickar in till transportstyrelsen direkt.
Undersökningstid: ca 15 minuter.

 

Tåranalys
Den här undersökningen är till för dig som har problem med dina ögon så som torrhet, skavkänsla eller rinnande ögon. Klicka på fliken "tåranalys" för att läsa mer om denna undersökning.
Undersökningstid: ca 60 minuter.

 

Myopikontroll

Närsynthet bland barn och unga ökar och detta kan leda till en ökad risk för komplikationer och ögonsjukdommar.

 

Läs mer om hur vi behandlar närsynthet hos barn och unga