Tåranalys

Besväras du av torra eller rinnande ögon?

Det finns hjälp att få! 


Att ha torra och irriterade ögon i slutet av dagen är vanligare än du tror. I de flesta fall kan du få lindring av dina besvär. 

 

Det finns flera anledningar till att våra ögon kan kännas torra och irriterade, kanske är det en medicinsk orsak- men i många fall kan det vara vår miljö. 

 

Rinnande ögon 

Ögon som rinner när det är kallt och blåsigt kan vara ett tecken på att tårfilmen är i obalans och det lager som ligger på toppen är försämrat, vilket gör att tårarna trillar över. I dessa fall kan man på olika sätt behandla tårfilmen för att få tillbaka balansen. Prata med din optiker för mer information. 

 

Mediciner 

Många mediciner, så som vätskedrivande, antideppresiva samt acnemedicin kan ge dig besvär med torra ögon. 

 

Digitala enheter 

Vi spenderar mer och mer tid framför digitala enheter, vilket kan ge problem med röda, trötta och ansträngda ögon. Det finns både linser och glasögon som kan hjälpa dig, som hjälper dina ögon att slappna av, även vid synkrävande uppgifter. 

 

Miljö 

Vi spenderar mer tid i lokaler med air condition. Detta torkar ut luften och ögonen blir torra. Det finns både luftfuktare och ögondroppar som alternativ för att lindra symptomen. 

 

Kontaktlinser 

Det kommer hela tiden nya material och kontaktlinser. Om dina linser torkar ut under dagen blir de obekväma. Prata med din optiker om hur du kan optimera ditt insbärande, kanske genom att ändra bärtid, material eller linsvätska. 

 

Smink och lösögonfransar 

Visste du att din mascarabehållare kan bli en bakteriehärd? För att följa ögonspecialisters rekommendation ska mascara och liknande bytas ut var tredje månad. Även lösögonfransar kan skapa problem, då limmet kan täppa till de viktiga körtlar som producerar viktiga komponenter till tårfilmen som gör att den hamnar i obalans. 

 

Oavsett vilket besvär du har - kom ihåg att du kan fråga din optiker för mer information.

Beställ linser

hos oss!

Direkt här på webben

Öppettider

Måndag - Fredag: 9.00 - 18.00


Nästa öppna Lördag: 15/6 Kl 10 – 14


Kontakta oss

0660 - 21 10 20

info@ogrensoptik.se© 2023 Ögrens optik, alla rättigheter reserveradv