Närsynthet hos barn och unga/Myopikontroll

 

Närsynthet ökar dramatiskt just nu bland barn och unga, och mycket skärmtid är en av orsakerna. Större risk är det också om båda föräldrarna är närsynta.
Hög närsynthet ökar risken för ögonsjukdommar och komplikationer.
Som tur är finns det numera glasögon och linser som både korrigerar synfelet och till och med bromsar utvecklingen. Vi jobbar med två av dessa lösningar. Ortho-K som är en stabil linslösning, samt Essilor Stellest som är en glasögonlösning. Vi anser att det är viktigt att ha lösningar som fungerar för alla.

 

Kontakta oss för att veta mer!

 

Ortho-K/Nattlinser


Sov dig till skarp syn! Nattlinser är en stabil kontaktlins som omfamnar hornhinnan under natten och på så sätt korrigerar din närsynthet medan du sover. Detta gör så att du ser bra hela dagen utan glasögon eller kontaktlinser.
Linserna måste användas varje natt för bästa resultat.
När du slutar använda nattlinser återgår synfelet. Nattlinser kan användas av personer med närsynthet -4,50 samt brytningsfel -2,50.
Ortho-K bromsar närsynthetsutvecklingen med ca 50%

 

Essilor Stellest glas


En glaslösning som är anpassad för att bromsa närsynthet. 
Detta glas är är gjort av en konstellation av 1021 osynliga linser spridda över glaset som då ska bromsa ögats längdtillväxt som i sin tur då bromsar närsyntheten. Det bästa med detta glas är att det ser ut som vilket glas som helst!
Essilor stellest saktar ner närsynthet utvecklingen med ca 67 % jämfört med vanliga glas, när de används tolv timmar om dagen.